Double Click 728 x 90
Double Click 900 x 250

Russia: Thousands protest governor’s arrest, chanting slogans against Putin


Aizbah KhanWeb Editor

19th Jul, 2020. 12:28 am
Double Click 160 x 600
Russia: Thousands protest governor's arrest, chanting slogans against Putin

Thousands protested in the eastern Russian city of Khabarovsk against the arrest of a local governor.

According to political experts, the rally in the city of Khabarovsk on the Chinese border could be a headache for the Kremlin.

Protests have been going on for the past week in the Russian city.

It should be noted that the popular Governor Sergei Fergal was suddenly arrested in the investigation of the murder.

Hundreds of protesters rallied in support of the arrested politician, chanting anti-Putin slogans and carrying banners.

According to the reports, protesters, young and old, marched in temperatures above 30 degrees Celsius for the governor’s release.

In addition, small rallies were held in nearby towns and cities that lasted for several hours.

Protesters gathered at the residence of the regional administration and chanted slogans like “Free the governor”.

Demonstrators praised the role of the detained governor, saying he had done a lot for the area in the past two years.

“I support the governor because he has done an exemplary job for our region,” said a 49-year-old protester.

“The governor’s arrest is a political one-sided reaction,” one source said.

“We want the governor released, we need him because we elected him,” he said.

Navalny, Russia’s main opposition leader, encouraged the protests.

Navalny said on Instagram that an entire city refused to believe the Russian president’s endless lies about the “justice” of his courts and his “election honesty.”

View this post on Instagram

Прямо сейчас, где-то в подмосковном бункере сидит В.В.Путин, провозгласивший себя царем России, смотрит на хвосты этих колонн, скрывающиеся за горизонтом, и очень расстраивается. ⠀ Целый город – Хабаровск – отказался верить бесконечному вранью Путина о "справедливости" его судов и "честности" его выборов. Не только Хабаровск, кстати. Все города Хабаровского края и даже во Владивостоке прошла акция солидарности. ⠀ Путин боится и ждет. Ждёт когда люди устанут и перестанут выходит на улицы. Тогда он, как делает это всегда, попробует арестовать лидеров протеста, а остальных разогнать. ⠀ Но Хабаровск не сдается. Сегодня на улицы вышло если не больше людей, чем в прошлые выходные, то точно не меньше. Они выбрали своего губернатора – Сергея Фургала – и если он сделал что-то не то, то пусть его судят открытым судом в Хабаровске, а не воруют и не увозят тайно в Москву, где давно организована фабрика поддельных уголовных дел, на которой трудятся тысячи проституток в судейских мантиях, прокурорских, полицейских и следственных мундирах ⠀ Трусливый жулик – мэр Хабаровска по фамилии Кравчук, заявивший, что люди выходят на улицу за деньги, сегодня сидел под столом и трясся от страха, потому что десятки тысяч пришли и скандировали "Кравчук, выходи". ⠀ Хабаровск, Комсомольск и другие города нуждаются в нашей солидарности. На федеральном ТВ полный блок. Но если каждый из нас приложит хоть немного усилий, то 90 миллионов жителей нашей страны, регулярно пользующиеся интернетом, узнают о том, что происходит в Хабаровске. (Оцените как в одном из видео карусели передают персональный привет пропагандисту Соловьёву, рассказывающему с экранов, что на митинги в Хабаровске выходит "всякая пьянь". ⠀ А те, кто в Хабаровске ещё сильнее почувствуют, что вместе с ним – вся страна. ⠀ И знают, что один из их лозунгов (последнее фото): Единая Россия, пошла вон с нашего Дальнего Востока – хочет сказать каждый о своём городе. #хабаровск #свободуфургалу #фургал #дальнийвосток

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on

Double Click 300 x 250

Download BOL News App for latest news